Ситуацията в Соледар в Донецка област е критична, а позициите и сградите

...
Ситуацията в Соледар в Донецка област е критична, а позициите и сградите
Коментари Харесай

CNN: В Соледар украинците дават толкова много жертви, че никой не ги брои

Ситуацията в Соледар в Донецка област е сериозна, а позициите и постройките в града минават от едни ръце в други по време на яростни боеве и съветски окупатори, като украинските бранители удържат позициите си, съобщи украински боец.

Това заяви CNN.

Според член на 46-та въздушно-мобилна бригада, която взе участие в отбраната на Соледар от масираната офанзива на съветски войски и наемници от ЧВК " Вагнер ", обстановката в града е " сериозна ", а броят на жертвите е толкоз огромен, че " никой не ги брои ".

" Ситуацията е сериозна. Трудно е. Държим се до последния човек ", съобщи пред кореспонденти боец от ВСУ.

Той разказва динамичното полесражение, където постройките минават от едни ръце в други всеки ден, а бойците не могат да наблюдават възходящия брой на жертвите.

" Никой няма да ви каже какъв брой са починалите и ранените. Защото никой не знае сигурно... Позициите непрестанно се завладяват и възвръщат. Това, което през днешния ден е било наша постройка, на следващия ден ще стане постройка на Вагнер. Никой в Соледар не брои мъртвите ", прибавя той.

Украинският бранител съобщи също, че към вторник вечерта не е било ясно коя част от града се държи от руснаците.

" Никой не може да каже тъкмо кой къде се е преместил и кой какво държи, тъй като никой не знае тъкмо. В града има голяма " сива зона ", която всички настояват, че управляват, само че това са единствено празни думи ", сподели боецът.

Военнослужещият сподели също, че редиците на бойците на ВСУ в Соледар се попълнят, защото боевете за града не престават.

Припомняме, че съветските войски започнаха мощна офанзива против Соледар, откакто не съумяха в продължение на месеци да обкръжат Бахмут. Според представителя на Източната група войски на ВСУ Сергей Череватий руските нашественици са съсредоточили най-хубавите елементи на Вагнер край Соледар.

В утринния отчет на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна не се споделя съвсем нищо за обстановката към Соледар, където съгласно публицисти се водят яростни сражения. Според някои известия съветските формирования са навлезли в центъра на града, само че към момента не са го взели под цялостен надзор.

Украинските военни загатват единствено Соледар измежду обитаемоте места по посока Бахмуцк, където съветският обстрел продължава.

Руската войска е нанесла 6 ракети и 16 въздушни удара. Извършени са над 50 обстрела от реактивните системи за огън, в това число цивилната инфраструктура на Харковска, Донецка и Херсонска области. В цяла Украйна остава заплаха от вражеска авиация и ракетни удари. От украинския генщаб приканват да се съблюдават сигналите за въздушна паника.

Освен това генералният щаб на ВСУ твърди, че близо 1500 чиновници на окупираната Запорожка атомна електроцентрала, които са отказали да получат съветски паспорти и да подпишат съглашение с Росатом, са лишени от пропуски и достъп до централата.

" Нашествениците търсят нови чиновници за АЕЦ в Руската федерация и приготвят жилищен фонд за бъдещите чиновници посредством по този начин наречената " национализация " на жилищата на локалните поданици, които са напуснали ", се споделя в отчета.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР